Connect with us

Uncategorized

HiIangnya Harapan Keluarga, Rider F0odpanda M4.ut Ketika Sedang Mencari Rezeki Menyara Keluarga. Al-Fatihah – Sumber Maklumat Media

Published

on

HiIangnya Harapan Keluarga, Rider F0odpanda M4.ut Ketika Sedang Mencari Rezeki Menyara Keluarga. Al-Fatihah

KUCHING: Hati ibu mana tidak sedih apabila mengetahui anak yang menjadi tuIang beIakang keIuarga kini pergi selamanya selepas trgedi hitam mer4gut ny4wanya, hari ini.

Difahamkan, remaja lelaki itu merupakan anak sulung yang menyara ibu dan se0rang adik perempuan yang masih bersek0lah manakala arwh ayahnya telah lama menin.gg4l dunia.

Difahamkan, remaja lelaki itu merupakan anak sulung yang menyara ibu dan se0rang adik perempuan yang masih bersek0lah manakala arwh ayahnya telah lama menin.gg4l dunia.

Ketua Jabatan Sias.atan dan Penguatkuasaan Trafik Sarawak Superintenden Alexs0n Naga Chabu berkata, lap0ran kemaIangan telah diterima pihaknya sekitar jam 11.35 pagi tadi.

Katanya, lanjut di tempat kejdian mendapati kemaIangan berIaku melibatkan se0rang penunggang mot0sikal yang merupakan penghantar makanan Food Panda.

“KemaIangan dipercayai berlaku apabila remaja itu yang datang dari arah Iampu isyarat Jalan Sultan Tengah menghaIa ke Bulatan Semariang hiIang kawalan dan terb4bas ke sebeIah kanan sebelum meIanggar tiang lampu di pembahagi tengah jalan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambah Alexson, akib4t peIanggaran itu, mngsa disahkan menin.ggaI dunia di tempat kejdian oleh pegawai Kementerian Kesih.atan Malaysia (KKM) manakala sias.atan lanjut masih diteruskan.

Sementara itu katanya, mngsa juga didapati tidak mempunyai lesen kenderaan dan jas4dnya telah dihantar ke Unit F0rensik H0spital Umum Sarawak (HUS) untuk peIaksanaan ujian C0vld -19 sebelum bed.ah sia.sat dijalankan.

“Waris remaja itu juga telah dimaklumkan berhubung kemaIangan tersebut dan k.es kini disia.sat di bawah Sek.syen 41 (1) Ak.ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” ujarnya.

Ketika mengiringi Jen4zah Sahabat.. Tercium Bau Harum Ketika Mendekati Jen4zah Arwh

KUCHING: Kejdian meny4yat hati kem4tian se0rang penghantar makanan ‘Foodpanda’ ternyata terus menye.ntuh hati ramai selepas berita kemaIa.ngannya tuIar di media s0sial sejak semalam.

Yuhanis Abdullah,20, dilap0rkan menin.ggaI dunia selepas terIi.bat dalam kemaI.angan di Jalan Samariang berdekatan MCD Samariang pada Selasa ketika mencari rezeki untuk menyara keluarganya.

Lebih menye.dihkan, arwh merupakan anak sulung yang menjadi harapan keluarga selepas ketiadaan ayahnya sementara ibu arwh mengaIami masalah kesih.atan selain arwh turut mempunyai se0rang adik perempuan.

Arwh juga dikatakan anak yang baik dan bers0pan santun selain menjaga setiap pertuturan dengan sesiapa sahaja sehingga pelbagai kisah kebaikkannya dik0ngsikan orang ramai di media s0sial.

Malah sekitar tengah hari tadi, dianggarkan lebih 30 penghantar makanan Foodpanda dan Grabfood mengiringi jen4zah arwh menggunakan m0tosikal masing-masing ke Tanah Perkub.uran Islam Semariang selepas pr0ses be.dah sia.sat selesai.

Ia jelas membuktikan ikatan persaudaraan yang terjalin sesama ‘rider’ selain 0rang ramai turut berada di tanah perkub.uran tersebut sejak pagi tadi.

Sementara itu, tular cerita se0rang lelaki yang terhidu wangian kasturi ketika menghampiri jen4zah arwh semasa di tanah perkub.uran.

Sudah tentu ada kebaikan yang dilakukan hinggakan pelbagai cerita baik dik0ngsikan ramai insan yang mengenali arwh sepanjang kehidupannya.

Al-Fatihah buat Yuhanis, sem0ga arwh dicuc.uri rahmat.

Sumber : Sarawak Update Live / majalah-utusan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Sumber Maklumat Media Ya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!