Connect with us

Uncategorized

[VIDEO] Dirempuh kereta semasa Iintas jalan, budak leIaki p4tah tuIang seIangka – Sumber Maklumat Media

Published

on

[VIDEO] Dirempuh kereta semasa Iintas jalan, budak leIaki p4tah tuIang seIangka

Se0rang kanak-kanak lelaki dirmpvh sebu4h keret4 pada jarak dekat ketika meIint4s jalan di Jalan Wakaf Aik, Bachok di Kota Bharu, petang semalam.

Menurut lap0ran BH Online, mngsa Mohammad Naufal Zafran Abdul Fattah yang pat4h tvIang seIangka selain cede.ra pada bad4n dirwat di Hspital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian.

Ketua Polis Daerah Bachok, Superintendan Mohd Ismail Jamaluddin berkata, ketika kjadian terdapat sebu4h keret4 Proton Exora dipandu se0rang lel4ki sebelum kanak-kanak berusia tiga tahun itu meIintas secara tiba-tiba.

“Pada masa sama, pemandu Proton Exora yang cuba mengeIak itu masuk ke laIuan bertentangan sebelum bertmbung dengan sebuah Perodua Myvi.

“Disebabkan peIanggaran itu, mangsa cede.ra pada badan dan p4tah tuIang selangka sebelum dikej4rkan ke HUSM untuk rwatan,” katanya menerusi lap0ran tersebut.

Berdasarkan sia.satan, Mohd Ismail berkata pada mulanya mngsa dipimpin tangan 0leh bapanya di tepi jalan sebelum kanak-kanak terbabit bertind4k berlari meIintas jalan.

“Kedua-dua pemandu kereta tidak cede.ra dan kes dikIasifikasikan mengikut Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” ujarnya.

Sumber: BH Online (Nor Fazlina Abdul Rahim) / ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Sumber Maklumat Media Ya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!