Connect with us

Uncategorized

Menin,ggal Dunia Ketika Sujud Terakhir Semasa Solat Tahajjud – Sumber Maklumat Media

Published

on

Menin,ggal Dunia Ketika Sujud Terakhir Semasa Solat Tahajjud

khsnul khotimah bermaksud keadaan dimana manusia meningggaI dalam cara terbaik dan memperoleh kemulian di sisi Allah Ta’ala, ini ialah Impi4n setiap umat muslim p4stilah ingin meningggaI dalam keadaan khusnul khotimah. Dalam islam,

Pengerusi Kesatuan India Muslim Terengganu, Mohamed Salahudin Shahabudin, 54, menghembvskan n4fas terakhir ketika sujud solat tahjud di h0spitaI di Kuala Lumpur.

Kena serangan jantung

Arw@h sangat dikenali sebagai seorang yang aktif dengan kerja kebajikan.Difahamkan, tiga hari lalu arw4h telah dimasukkan ke h0spital akibat ser4ngan jntuvg.

Suka sangat bersedekah

Malah, semasa hidupnya arw@h memang suka bersedekah dan jarang sekali dia menolak permintaan sesiapa sahaja yang memohon sumbangan sama ada melalui persatuan atau peribadi.

Sempat berpesan, jangan tinggal sedekah

Dimaklumkan juga, beberapa hari sebelum meningggaI arwh sempat berpesan agar sentiasa memberi sedekah dan berkongsi rezeki dengan orang lain.

“Rezeki bukan milik kita tetapi milik Allah, jadi kita jangan s0mbong atau kede kut untuk memberi, InsyaAllah kita akan terus menjadi pemberi…”

Cukup indah pemergiaan insan ini, Allah menarik ny4wa ketika sedang dalam beribadat dan bersujud kepada Allah. Semoga hvsnul khatimah miliknya.

Sumber: OMM via https://mysumbermaya.com/

Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Kongsi Halaman https://www.facebook.com/sumbermaklumatmedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!