Connect with us

Uncategorized

“Kasih Seorang Ayah Hingga Hujµng Nyawa” Ayah Tidak Jemu Ziarah Pµsara Kirim D0a Walau Hampir 2 Tahun Ditingg4lkan Isteri Tercinta – Sumber Maklumat Media

Published

on

“Kasih Seorang Ayah Hingga Hujµng Nyawa” Ayah Tidak Jemu Ziarah Pµsara Kirim D0a Walau Hampir 2 Tahun Ditingg4lkan Isteri Tercinta

Ti4da si4pa di4ntara kita yang mahv kehil4ngan orng yang kita cintai apatah l4gi jika sudah berpvluh tahun hidup bers4ma. P4stinya terasa b3rbeza su4sana apabila mereka sudah tiada.

Namun apa kan d4ya, ketetap4n hakiki, jodoh, aj4l dan maut berada di tangan tuhan. Kita sebagai h4mbanya perlv menerima d3ngan hati yang terbuk4 kerana tiada siapa yang mampv menidakkan takdir Allah.

Sama juga dengan kis4h yang tular barv-baru ini dim4na seorang warga emas datang ke pusara untuk ‘menjenguk’ isterinya mencuri tumpuan ramai.

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok iaitu @princesseida37, kelihatan dia dan bapanya berada di sebuah tanah perkuburan islam.

Dapat kita lihat, warga emas tersebut mengusap lembut batu nisan almarhumah isterinya sambil menitipkan doa agar diberikan ketenangan dengan getaran suara yang jelas kedengaran.

Mesra disapa eida, dia turut memaklumkan bahawa ibunya itu menghembuskan nafas terakhir sejak 1 tahunn 6 bulan yang lalu .

Bagaimana pun, sehingga kini ayahnya tidak jemu mengajak anak-anak melawat pusara ibunya pada setiap hari khamis.

Eida juga mengakui bahawa kasih sayang ayah terhadap ibunya sehingga ke hujung nyawa dan dia sendiri tidak mampu membayangkan perasaan ayahnya ketika ini yang kehilangan insan tercinta buat selama-lamanya.

“Mak adek rindu.. kalau adek rindukan mak stengh mati… macam mana dengan abah”

Video yang tular di laman TikTok:

Meninjau di ruangan komen, rata-rata waga netizen sebak melihat pakcik tersebut yang rindu akan isterinya malah ramai yang mengakui bahawa rindu yang paling dalam adalah rindu pada orang yang telah pergi buat selama-lamanya. Rindu yang tidak pernah ada penghujungnya.

Dalam masa yang sama, ada juga para netizen yang berkongsi pengalaman yang sama dimana tidak kuat untuk menahan rindu terhadap insan tercinta yang telah pergi ke negara abadi.

Berikut merupakan komen warga maya:

Sumber : Detik Kini Viral

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!