Connect with us

Uncategorized

Pemandu Nak Jaga Keselamatan ‘Rider’ Tu,’Rider’ Meng@muk Dihon Sebab Langg@r Lampu Isyar@t

Published

on

Pemandu Nak Jaga Keselamatan ‘Rider’ Tu,’Rider’ Meng@muk Dihon Sebab Langg@r Lampu Isyar@t

Bagi pengguna jalan raya, sudah menjadi kebiasaan melihat kel1ncahan golongan ‘rider’ yang menunggang motosikal dimana segelintir mereka mem3cut lajv sehingga ber@ni mel@nggar undang-und@ng jalan raya.

Terbaru, satu video tvlar di media sosial memaparkan seorang penghantar makanan GrabFood seolah-olah tidak berpvas hati selepas sebuah kereta did@kwa membunyikan hon.

Menerusi Twitter Jab@tan Net1zen Malaysia, pemandu kereta itu mend@kwa, dia membunyikan hon selepas melihat ‘rider’ tersebut selamba mel@nggar lampu isy@rat merah di hadapan sebuah hotel di ibu kota.

“Di hadapan traff1c light Impiana Hotel KLCC, saya menunggu lampu merah dan sebelah kiri saya ada bas rapid KL. Rider motor ini telah datang di tengah c3lah dan melanggar lampu merah,” tulis kapsyen video berkenaan.

Selepas itu, berlaku sedikit ket3gang@n apabila ‘rider’ berkenaan did@kwa menunggu pemandu terbab1t di jalan hadapan sebelum ‘bertemu’ dan bert1kam lid@h antara satu sama lain.

Video yang dirakam oleh pemandu tersebut turut memaparkan ‘rider’ itu men3ndang sisi kiri pada bahagian hadapan kereta selain menyuruhnya untuk berhenti di tepi jalan.

Disebabkan pemandu enggan berh3nti, ‘rider’ terb@bit terus turun dari motosikalnya ketika di satu lagi persimpangan lampu isyarat dan berjalan ke arah kereta si peng@du.

Dia s3pak, cuba tarik pintu kereta

“Ketika kami berh3nti di lampu merah, cuba membuka pintu kereta saya untuk ajak berg@duh, hanya kerana saya menyembunyikan hon,” d@kwa si pengadu.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan bila kejadian terbab1t berlaku. Namun, pemandu itu mend@kwa dia sudah membuat lap0ran di Bal@i Pol1s Jalan Tun Razak berhubung kejadian tersebut.

Sudah baca artikel ini?Jangan Lupa like dan share ta,terima kasih,semoga bermanfaat.

Sumber:OMM

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!