Connect with us

Uncategorized

Kisah Seorang Wanita Dermawan. Mewakafkan Tanah Yang Nilainya Mungkin Mencecah Jutaan Ringgit Dijadikan Pusat Tahfiz Al-Quran – Sumber Maklumat Media

Published

on

Kisah Seorang Wanita Dermawan. Mewakafkan Tanah Yang Nilainya Mungkin Mencecah Jutaan Ringgit Dijadikan Pusat Tahfiz Al-Quran.

Kisah seorang wanita derm4wan yang telah dij3mput ilahi dengan dengan peningg4lan sah4m akhirat yg akan tervs meng4lir s4mpai bila-bila.. Allahuakbar. jom baca perk0ngsian di bawah ini.

Pn Hajah Norlayani Othman, seorang wanita yg dermawan dan hebat. Masakan tidak, beliau tel4h mewakafkan sebidang tanah seluas 5 ekar yang nilainya mvngkin mencecah jutaan RM untuk dijadikan sebuah pusat tahfiz Al-Quran.

Pada 2 Februari 2021, selurvh warga maahad tahfiz dan sahabat2 yang mengenalinya dik3jutkan dengan beri ta pemergiannya meng4dap Allah. Allahu Robbi, berbahagialah di sana wahai puan, engkau adalah jutawan di alam sana.

Bukan sedikit p4ra ilmuan hafiz Quran yang telah dilahirkan oleh maahad tahfiz ini sejak dibuka lebih 20 tahun yang lalu dan bukan sedikit ganj4ran pahala kebaikan yang telah dan bakali diterimanya walaupun svdah berada di alam sana.

Saya Walid wrote…

Semoga Allah swt merahm4ti dan semoga rohnya dicucvri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang berim4n… Beliau wanita yang hebat, mewakafkan tanah selvas 5 ekar untuk tahfiz pelajar2 perempuan, usia tahfiz yang di4saskan telah mencecah 20 tahun.

Ramai Hafizah2 yang telah lahir dari maahad tahfiz ini. Beli4u pernah menceritakan tentang arwh suami beliau seorang doktor pakar b3dah, arw4h suami beliau selepas Maghrib akan membaca Al Quran sehingg4 Isyak, itulah rutin harian arwh suaminya.

Saya p3rnah b3rkhidm4t beberapa tahvn di maahad ini dan isteri saya msih lagi berkhidmat di maahad tahfiz ini. Kemtian yang mulia.

Kredit: Saya Walid / kongsisibomonicko

Sertai kami di Sumber Maklumat Media untuk mendapatkan maklumat-maklumat terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!