Connect with us

isu semasa

Tular Urus Jen@z@h Tanpa Memakai Baju PPV,Ia Jadi Tanda Soal Masyarakat Ramai

Published

on

Tular Urus Jen@z@h Tanpa Memakai Baju PPV,Ia Jadi Tanda Soal Masyarakat Ramai

Sejak semalam, nama Lana Nordin telah menjadi bualan susulan satu video menunjukan seorang lelaki berbaju hitam telah masuk ke ruangan yang menempatkan m@yat di dalam lori tanpa memakai PPE seperti beberapa individu lain di tempat tersebut.

Lana Nordin telah memuat naik video berkenaan dan memp3rt1kaikan t1ndakan itu disamping mer@gvi tentang pand3mik serta Kementerian Kesihatan yang menang@ni Cov1d-19.

Krit1k Ketva Peng@rah Kesihatan Malaysia

Namun begitu, tind@kan selebriti berkenaan nyata telah mendapat kec@man berhubung kelantangannya yang mengkr1tik Ketva Peng@rah Kesih@tan Mal@ysia, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah yang dikatakan hanya ‘b3rsand1wara’ kerana beliau sendiri tid@k memakai pelitup muka semasa diluar sidang media mengenai pand3mik.

Sehubungan dengan itu, seorang staf dari KKM telah menjelaskan berkenaan pemakaian PPE yang biasa digunakan untuk mengendali jen@zah pes@kit Cov1d-19.

Tak sentuh jen@zah, tak perlu pakai PPE lengkap

Menurut Mat Yoe, video berkenaan adalah video jen@zah pesak1t Cov1d-19 yang dipindahkan dari lori ke kontena. Jadi, lelaki berbaju hitam itu langsung tidak meny3ntuh jen@zah, oleh itu tidak ada keperluan untuknya memakai PPE walaupun sepatutnya dia perlu memakai apron, seperti anggota lain.

Disamping itu, mereka yang memakai baju berwarna biru di dalam video berkenaan juga tidak memakai suit penuh PPE dan baju tersebut merupakan baju hosp1tal.

Ris1ko jangk1tan rendah

Jen@zah juga telah dibalut dengan plastik dan ris1ko jangk1tan adalah rendah. Namun, mend3dahkan diri kepada jangk1tan adalah sal@h dari segi und@ng-und@ng kerana mel@nggar SOP.

Dalam pada itu, Mat Yoe turut melvahkan rasa k3sal apabila ada pih@k yang masih merasakan Cov1d-19 ini hanyalah satu ag3nda dan rekaan semata-mata.

Jadi, dia berpesan supaya berhati-hatilah kerana jika ahli keluarga atau diri sendiri sudah dij@ngk1ti, jangan pula meny3sal dikemudian hari.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,terima kasih,semoga bermanfaat.

Sumber:OMM

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!