Connect with us

Uncategorized

Slpas 2 Jam Dirwat, Pngerusi Surau Di Jengka 16 Dijmput IIahi. ’Kau Prgi Jua Abg Fendi..’ Al-Fatihah – Sumber Maklumat Media

Published

on

Slpas 2 Jam Dirwat, Pngerusi Surau Di Jengka 16 Dijmput IIahi. ’Kau Prgi Jua Abg Fendi..’ Al-Fatihah

LIPIS: Se0rang penvnggang mot0sikal mninggaI dunia ketika menerima rwatan di Hspital Lipis setelah terIibat dalam kjadian kemaIangan di Kil0meter 22 Jalan Lipis-Sungai Koyan, di sini, pada Ahad.

M4ngsa, Hasruleffandy Hasim, 43 tahun, yang beralamat di Felda Jengka 16, disahkan m3ninggaI dunia pada jam 2 petang selepas lebih dua jam menerima r4watan di Unit Kecem4san hspital tersebut.

Ketua P0Iis Lipis Supt Azli Mohd Noor berkata, hasil sia.satan p0Iis m3ndapati, kjadian kira-kira jam 11.45 pagi itu memb4bitkan sebuah mot0sikal jenis Yahama 125 dan sebuah kereta jenis Pr0ton Iswara.

“Kjadian dipercayai berlaku apabila mot0sikal yang ditunggangi mngsa, dari arah Lipis menghala ke Sungai Koyan, sampai di l0kasi kjadian, hiI4ng kawaIan ketika melalui selek0h.

“Dan ia masuk ke laluan berentangan lalu bertmbung dengan kereta yang dinaiki sepasang suami isteri,” katanya dalam satu kenyataan di sini semalam.Beliau berkata, akib4t kemaIangan tersebut, penunggang motosikal yang mengaIami keced3raan p4rah di kepaIa dirujuk ke Hspital Lipis untuk rwatan lanjut.

Sementara itu, pemandu kereta bersama isterinya tidak mengaIami sebarang kecede.raan.

“Namun, kira-kira jam 2 petang, p0Iis menerima makluman daripada pihak Hspital Lipis menyatakan mngsa disahkan mninggaI dunia oleh pegawai perubatan di Unit Kecem.asan semasa menerima rwatan.

“K.es disi.asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987 dan saksi kejadian diminta tampil ke baIai poIis berhampiran untuk membantu si.asatan,” katanya.

Jelasnya, s.iasatan di tempat kjadian mendapati keadaan jalan berseIek0h, sistem jalan satu lorong dua hala terdapat garisan putih berkembar di tengah sebagai pembahagian jalan dan cuaca baik.

Sumber: astro / Coretan Nasihat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Sumber Maklumat Media Ya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!