Connect with us

Uncategorized

Allahu Kej4mnya Bunvh Bayi 9 Bulan Anak Teman Wanita , Lelaki lni Dipenj4ra Seumur Hidup. – Sumber Maklumat Media

Published

on

Allahu Kej4mnya Bunvh Bayi 9 Bulan Anak Teman Wanita , Lelaki lni Dipenj4ra Seumur Hidup.

Lelaki berusia 29 tahun itu akhirnya dijatvhkan hu.kuman penj4ra seumur hidup dan seb4tan 15 kali semalam oleh Mahkamah Tinggi Singapura.Manvsia tidak berhati perut! Itu yang layak digelar kepada seorang lelaki di negara jiran itu

Lelaki bernama Mohamed Aliff Mohamed Yusoff, 29, itu ditu,duh membvnuh bayi lelaki berusia 9 bulan yang merupakan anak teman wanitanya, Nadiah Abdul Jalil, dengan men0lak kepala bayi itu ke lantai vannya, selain dikatakan menghent4k sekurangnya 2 kali ke lantai kayu van miliknya.

Lelaki tersebut telah ditu.duh membnuh bulan lalu selepas Mahkamah Tinggi menolak dakwaannya bahawa bayi bernama Izz Fayyaz Zayani Ahmad itu telah terh4ntuk kepala selepas terj4tuh daripada tangannya.

Tawar Diri Jaga Anak Teman Wanita
Insiden itu berlakv antara 10 malam pada 7 November 2019 hingga12.15 tengah malam pada 8 November 2019 di sebuah tempat m3letak kereta di Yishun Street 81 selepas Aliff dan Nadiah bertengk4r.

Difahamkan, Aliff telah men4warkan dirinya untuk menjaga Izz Fayyaz pada malam itu.

Semasa menj4tuhkan huku,man ke atas Aliff, Hakim Mahkamah Tinggi, Cik Mavis Chionh, mend4pati keadaan kes itu tidak memerlukan hukvman m4ti.

Pihak pendakwaraya meminta agar hukvman penjara seumur hidup dan 15 hingga 18 kali seb4tan dengan r0tan dikenakan. Manakala pihak pembela meminta hukvman penj4ra seumur hidup dan 5 hingga 6 kali seb4tan dengan r0tan.

Hakim Chi0nh berkata mahkamah telah mengambil langkah tegas terhadap pesalah yang menyebabkan kem4tian menggunakan keker4san ke atas m4ngsa muda yang tidak berdaya.

Hakim akur akan bentuk badan fizikal antara Aliff, yang merupakan seorang dewasa, dengan Izz, yang hanya 71 cm tinggi dan seberat 8.3 kg.

Katanya, bayi itu tidak mampu pertahankan dirinya lantas menjadikannya m4ngsa rentan.

Cadang Bayar Orang Ku,burkan Bayi, Laporkan Hilang Setahun Kemudian, Hakim Chionh berkata tindakan Aliff selepas menyebabkan kem4tian bayi itu menunjukkan sikapnya yang kurang kes4l.

Dia tidak mendapatkan raw4tan dengan segera, dan mengambil masa selama 36 minit sebelum membawanya ke h0spital dan menyuruh teman wanitanya itu meni,pu pihak h0spital mengenai kejadian sebenar yang berlaku.

Tidak hanya itu, lelaki itu turut meminta teman wanitanya untuk mereka mengupah seseorang bagi mengebu,mikan Izz secara rahsia dan melaporkannya hilang setahun kemudian. Namun, Nadiah menolak.

Semoga mereka menyesali tindakan kej4m mereka dan bertaubat atas dosa yang mereka lakukan terhadap bayi m4lang itu.

Sumber: Berita Harian SG/Updateinside

Sertai kami di Sumber Maklumat Media untuk maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!