Connect with us

Uncategorized

Peninju Thailand Meninggal Dunia, Tumbang Ditumbuk Hingga Alami Pendarahan Otak – Sumber Maklumat Media

Published

on

Peninju Thailand Meninggal Dunia, Tumbang Ditumbuk Hingga Alami Pendarahan Otak

Peninju Thailand, Phet Keng Gaiyang Hadao meningg4l dunia akibat pendarahan otak selepas tumb4ng ditumbuk lawan dalam sebuah pertarvngan muay thai pada 13 Ogos semalam.

Difahamkan, Phet Keng pada as4lnya menyertai sebuah kejohanan muay thai b3rsempena ambang merdeka pada bulan ini yang berlangsvng di sebuah institusi di Kota Bharu, Kelantan.

Menurvt sumber dari Kelab Info Malaysia, pada perlawanan itu, Phet Keng berd3pan dengan lawan iaitu peninju tempatan dari Red Army KL yg bernama Hakim.

Video semasa p3rtarungan yang dirakam oleh penonton di sana turut dimvat naik dan dikongsikan semul4 oleh laman Facebook berkenaan.

Bagaimanapun menvrut Kelab Info Malaysia, Phet Keng terkena tumbukan dari Hakim hingga meny3babkannya rebah dan pengsan di l0kasi kejadian.

PenInju itu dikejarkan ke sebuah hospital awam untuk rawatan, namvn akhirnya dilapor meninggal dunia di sana tidak lama k3mudian.

Sem3ntara itu, kematian Phet Keng turut dimaklumi wakil peng4njur yang menggunakan nama akaun Facebook Mark Dba menervsi hantaran di Papaja Ranting Buluh MuayThai.

“Saya wakil dari pihak peng4njur dan semua amnya mer4kamkan salam takziah untuk semua ahli keluarga atas pemergian Didi pagi itu,” katanya dlam hantaran berkenaan.

Kem4tian peninju ternama itu turut dihebahkan di beberapa laman media s0sial Thailand seperti Facebook Muayded789, Instagram Muaythaiiyarin dan lain-lain.

Dalam pada itu, laman Facebook Muayded789 mem4klumkan, industri tinju di Thailand kini turvt berduka dengan pemergian juara tern4ma itu.

“Industri tInju kini bersedih. Darah dalam otaknya sud4h mati (pendarahan).

“Berita s3dih dalam industri tinju pada 13 Ogos pagi ini (semalam). Phet Keng Kai, peninju lima bintang yg pernah juara berkali-kali, meninggal dunia sec4ra mengejut dengan pendarahan di otak.

“Laman Facebook Muayded789 ingin mer4kamkan salam takziah buat kelvarga mendiang,” maklvm kenyataan itu.

Menurut Muayded789, dif4hamkan upacara pengebumian mendi4ng akan dijalankan di Kuil Khok Nian di wilayah Patthalung pada pukvl 3 petang hari ini.

Berikut di bwah adalah rakaman video yang dirakam penonton dan dik0ngsikan semula di laman Facebook Kelab Info Malaya.

Sumber : siakapkeli / Semakan Permohonan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!