Connect with us

Uncategorized

Meng4ku Pemilik Matahari, Wanita Ini Tuntut Bay4ran Setiap Manusia Dibumi Kerana Guna Matahari Miliknya – Sumber Maklumat Media

Published

on

Meng4ku Pemilik Matahari, Wanita Ini Tuntut Bay4ran Setiap Manusia Dibumi Kerana Guna Matahari Miliknya

M4tahari merupakan pusat sistem suria yang dikelilingi oleh 8 buah planet termasuk planet Bumi yang dihuni oleh manusia z4man sekarang. Usia matahari dianggarkan 4.603 bilion tahun. Pancaran cahaya dan haba daripada matahari merupakan sumber penting untvk membekalkan tenaga kepada hidupan di muka Bumi.

Pada tahun lalu, tular mengenai seorang wanita yang mend4kwa dirinya adalah pemilik matahari dan menuntut setiap manusia di muka Bumi untuk memb4yar setiap penggunaan mereka terhadap cah4ya matahari kepadanya. Kalau anda dengar, mesti ingatkan dia sedang membuat lawak bukan?

Tapi wanita yang dikenali sebagai Angeles Duran yang berasal dari Galicia, Sepanyol ini siap mendaftarkan dirinya sebagai pemilik matahari di sebuah mahkamah di Spanyol. Berdasarkan undang-undang antarabangsa, tiada mana-mana negara yang boleh menuntut hak milik keatas atas benda-benda yang berada di luar angkasa dan ini termasuklah matahari.

“Tak ada larangan untuk itu. Tuntutan didukung hukum. Saya tidak b0doh, saya tahu hukvm,” kata Angeles Duran. Tapi Angeles Duran yang pernah menuntut jurusan kejururawatan dan perundangan mendakwa dia sememangnya mengetahui hal tersebut tapi mempertikaikan undang-undang itu hanya menyebut negara dan bukanlah orang perseorangan seperti dirinya.

Tambahnya lagi dia mendapat inspirasi daripada tindakan seorang lelaki di Amerika Syarikat yang mendakwa dirinya sebagai pemilik bulan dan beberapa planet yang terdapat di sistem suria. Jadi dalam hal itu, dia atau sesiapa orang yang lain boleh menuntut sebagai pemilik matahari dan dalam hal itu, kebetulan dirinya yang melakukannya terlebih dahulu.

Menurutnya,hasil daripada wang tuntutannya nanti akan digunakannya untuk menyelesaikan masalah kelaparan dan kem1skinan di dunia ini selain untuk kegunaan sendiri. Pada 21 Mac 2021, Angeles telah mengajukan dokumen tuntutan dirinya sebagai pemilik Matahari di mahk4mah dan antara isi dokumen tersebut adalah menuntut bayaran dari setiap orang atau manusia yang menggunakan tenaga dan cahaya Matahari yang did4kwa miliknya.

Sewaktu iklannya masih belum dibuang, Angeles dikatakan berjaya mejual sebanyak 1000 plot dan setiap pembeli diberikan sijil. Sebelum ini, Angeles pernah menyaman eBay kerana membuang iklannya untuk menjual plot di beberapa kaw4san di matahari dari website mereka.

Sumber: https://selayangpandang.net via ballonsport via celevillage / UpdateInside

Jangan lupa untuk sertai kami di Sumber Maklumat Media untuk mendapatkan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!