Connect with us

isu semasa

Hanya Sempat Bersama Kurang Dari Sejam,Ibu Redha Pemergian Anak Tercinta

Published

on

Hanya Sempat Bersama Kurang Dari Sejam,Ibu Redha Pemergian Anak Tercinta

Hanya sempat kurang sejam mel1hat dunia, seorang bayi perempuan men1nggal dun1a ak1bat Cov1d-19 selepas dilahirkan di Hosp1tal Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang, pada Jumaat.

Menurut lap0ran Sinar Harian, ibu m@ngsa Nur Fazwatina Md Haruji melahirkan bayi berusia 24 minggu itu ketika tempoh kuarantin berikutan pos1tif Cov1d-19.

Bapa m@ngsa, Nur Firdaus Abd Rahim berkata, anaknya Nur Firdina Anggun dipercayai antara k0rban termuda sejak pand3mik tersebut mel@nda negara.

“Sebagai seorang anggota kereta per0nda pol1s (MPV) saya selalu selesaikan mas@lah rakyat, kita tengok kejad1an seperti ini berlaku hari-hari di depan mata.

“Apabila kena pada diri sendiri baharu kita tahu perasaan sebenar m@ngsa. Tidak kira kita pol1s atau d0ktor sekali pun Cov1d-19 ini tidak mengenal m@ngsa,” kata bapa berusia 30 tahun itu.

Sed3hkan al-Fatihah buat anak syurga kami

Menerusi posting video di laman Facebook, Firdaus reda dengan pem3rgian tersebut selain bersyukur diberi kesempatan bagi melihat proses pengebvmian jen@zah anak bongsunya itu yang diuruskan oleh sukarelawan Unit Khas Van Jen@zah di Tanah Perkubvran Selat Klang.

“Syukur… dapat teman Anggun walaupon sekejap.. perg1lah dengan senyuman. Anakku, babah mama abang kakak semua takk@n pernah lupak@n Anggun,” lvahnya.

Difahamkan, isterinya yang berusia 31 tahun masih dirawat HTAR manakala lima anak mereka menjalani pros3s kuar@ntin di rumah.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa like dan share ya,terima kasih,semoga bermanfaat.

Sumber:OMMCC

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!