Connect with us

Uncategorized

[Video]’Kenduri Ksyukuran Bertukar Mjlis TahliI’ Pakcik Zulkifli Dirmpuh 4×4 Ianggar Lampu Merah. – Sumber Maklumat Media

Published

on

[Video]’Kenduri Ksyukuran Bertukar Mjlis TahliI’ Pakcik Zulkifli Dirmpuh 4×4 Ianggar Lampu Merah.

Kota Bharu: Persiapan se0rang mekanik untuk mengadakan kenduri kesyukuran sempena pembvkaan kedai menjual alat ganti miliknya malam ini bertukar d3ngan majlis tahliI apabila dia m4ut dalam kem4Iangan.

Mngsa, Mohamad Zulkifli Zakaria, 59, mninggaI dvnia di lokasi selepas motosikal yang ditunggangnya dirmpvh sebuah pacuan empat r0da dari arah belakang di persimpangan lampu isyarat Padang Layang, Jalan Salor – Pasir Mas, di sini kira-kira 1.25 tengah hari tadi.

Betls k4nan mngsa juga pvtus dipercayai terkena tiang papan tanda akibat daripada r3mpuhan oleh kenderaan Toyota Hilux berkenaan.

Anak saudara mngsa Mohd Faisal Ariffin, 38, berkata, Mohamad Zulkifli dlm perjalan4n ke premis menjual alat g4nti yang ingin dibuka di Mulong, di sini untuk persi4pan majlis kesyvkuran malam ini.

“Pagi t4di dia datang berjumpa dengan sy untuk meminjam t0pi keledar dan sempat berbual malah tiada apa-apa perubahan dikesan.

“Saya menerima p4nggilan daripada seorang anak mngsa yang memaklumkan bapa saudara terbabit dalam kem4Iangan dan terus bergegas datang sebelum terkjut melihat mngsa yang berIvmuran drah manakala betls kanannya pvtus,” katanya ketika ditemui di sini, hari ini.

Mngsa dibawa ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian untuk pr0ses bdah si4sat.

Mohd Faisal berkata, bapa saudaranya yang berasal dari Kampung Kutan Hulu, Wakaf Bharu juga baharu mendirikan rumah tangga tiga bulan lalu dan agak teruja untuk menjalankan perni4gaan alat gantinya itu.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Kota Bharu Asisten Komisioner Mohd Rosdi Daud meng3sahkan menerima Iaporan mengenai kem4Iangan itu.

Beliau berkata, mngsa yang menunggang motosikal jenis Yamaha Y15ZR dari arah Tendong, Pasir Mas ingin menghala ke Jalan Kedai Mulong dan berhenti di lokasi kejadian ketika lampv isyarat m3rah.

“Apabila lampu bertukar hijav, mngsa meneruskan perjalanan dan tiba-tiba Hilux yang dipandu laju dari arah Kota Bharu menghala ke Pasir Mas yang dipercayai meIangg4r lampu merah tervs mer3mpuh mngsa.

“Mngsa terc4mpak ke kiri jalan raya kira-kira sejauh 20 meter dan mninggaI dunia serta merta kerana kecederaan di bahagian d.ada dan kaki,” katanya s4mbil memberitahu kes disia.sat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Salam tkziah al fatihah

Sumber: hm / CaraMohon

Jangan lupa untuk sertai kami di Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!