Connect with us

Uncategorized

Penantian 14 Tahun Untuk Hamil, Namun Akhirnya Wanita Ini Pergi SeIamanya SeIepas MeIahirkan Zuriat – Sumber Maklumat Media

Published

on

Penantian 14 Tahun Untuk Hamil, Namun Akhirnya Wanita Ini Pergi SeIamanya SeIepas MeIahirkan Zuriat

Seti4p kali saya berada di wad, saya pernah mengendalikan begitu banyak pesakit yang merupakan ibu hamil di wad bersalin. Namun, semenjak saya berg3Iar seorang doktor. Hari ini merupakan hari yang paling menyedihkan daIam kehidupan saya.

Perasaan sakit yg dialami oleh wanita di wad persalinan tidak dapat dijelaskan dan ini tidak lagi termasuk dengan pend3ritaan mereka selama 9 bulan mengusung kandungan di dlm perut mereka. Namun hari ini saya gagal menahan air mata saya kerana dengan perasaan yang pahit, saya telah kelihangan se0rang pesakit wanita. Kita tidak pernah meminta svpaya perkara-perkara seperti ini terjadi, tetapi semua itu adalah perancangan Allah SWT.

Aku tertanya-tanya, kenapa kes wanita ini begitu meny4kitkan? Wanita itu t3lah diuji sepanjang perkahwinannya dan kini beli4u telah diuji lagi. Wanita itu pada mulanya mandul selama 14 tahun dan telah mencuba pelbagai cara untvk mendapatkan zuriatnya.

Akhirnya Allah memberkati dia, jauh melampaui ilmu pengetahuan manusia. Dia baru s4ja hamil meskipun dia mend3rita cyst di dalam ovarinya, dit4mbah pula dengan masalah fibroidnya yang besar dan mulai mencair. Namun Allah telah menunjvkkan kemuliaan dan kebesarannya. Wanita itu hamil.

Setelah 9 bulan, tiba saatnya, suaminya memb4wanya ke hospital dan dengan segera saya meninggalkan semua kerja aku dan terus datang kepadanya. Setelah berjam-jam wanita itu bervsaha untuk melahirkan anaknya secara normal, kami kemudiannya telah membuat keputusan untuk menjalankan pemb3dahan.

Walau bagaimana pvn, kami kehiIangan dia tapi bayinya masih hidup. Sebelum dia meningg4I, dia memegang bayi itu didakapannya dan tersenyvm dia berkata “Allah itu hebat” dan kemudian dia melepaskan bayi itu.

Saya meras4 sedih dan dengan perasaan yang berat hati, saya sampaikan khabar itu kepada suaminya sendiri dan setelah mendengar kabar tersebut suaminya terus jatvh pengsan. Dalam sekelip mata, hari bahagia mereka berubah menj4di sedih. Kita kehilangan hidup orang yang kita cintai demi untuk melahirkan kehidupan baru h4ri ini.

Moh0n hormati wanita kerana mereka sanggup bert4rung nyawa dan mengorban diri mereka semata-mata mahu melahirkan zuriat untuk suami mereka. Memb4wa bayi kita selama 9 bulan bukanlah perkara yang mudah dan wanita terpaksa melalvi pr0ses melahirkan berjam-jam lamanya.

Saya berdoa kepada Allah untuk menyenangkan hati setiap orang yang membaca ini, terutama wanita hamil, mohon sert4kan mereka dlm doa-doa anda.

Wahai Suami yang terkasih, hormati isteri kita keran4 dia benar-benar pembawa kehidupan dan semoga Allah mengvatkan semua wanita hamil, Yang akan mel4hirkan bayi.

Sumber : ohmymedia / SemakanPermohonan

Jangan lupa untuk sertai kami di Sumber Maklumat Media supaya tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!