Connect with us

Uncategorized

Tak pernah rindu penampilan s3ksi, Zizi Kirana berdoa kekal tutup aurat – Sumber Maklumat Media

Published

on

Tak pernah rindu penampilan s3ksi, Zizi Kirana berdoa kekal tutup aurat

P3nyanyi bersuara serak basah, Zizi Kirana mengakui tidak pernah merindui pen4mpilan sebaliknya sentiasa berusaha kekal istiqamah dalam kehidupan dan kerjay4.

M3metik laporan Kosmo! Online, pemilik nama Nur Fazelah Mad Tahil turut mengakvi sukar bgi mencari kekuatan supay4 berpegang kepada niat sejak tampil berhijab setahun lalu.

“Sebab itu ketika awal-awal pasang niat untuk bertudung, saya buat secara perlahan-lahan. Bukan drastik. Saya mulakan ketika bulan Ramadan.

“Kiranya saya praktikkan supaya perubahan tersebut tidak terlalu mengejut untuk diri sendiri,” katanya ketika ditemui pada sidang media Konsert Faztival Fazura 2022 baru-baru ini.

Begitu juga dngn penampilan ketika pers3mbahan, penyanyi bervsia 37 tahun itu mengambil berat soal pemakaian selain batas yg perlu dijaga sekali gus bersesuai4n dengan imej muslimah.

“Macam sekarang apa-apa persalinan yang saya pakai, saya akan tengok dulu sama ada sesuai atau tidak.

“Dari segi kerjaya pun sama. Apabila buat persembahan kena tengok penampilan. Banyak benda yang perlu diambil kira. Ada batas perlu dijaga. Berbeza berbanding dahulu.

“Saya tidak pernah terdetik pun rasa rindu (penampilan lama). Saya nekad, memang terus berdoa untuk kekal penampilan sekarang.
“Cuma bagi saya jangan sebab kita nak berhijrah kerana orang lain,” ujar penyanyi lagu Terkemuka itu.

Sementara itu, Zizi berharap orng ramai tidak meng3cam individu berhijab yang membuat keputusan untuk membuka tudvng sebaliknya terus mend0akan terbaik buat mereka.

“Saya rasa kasihan kerana kita tidak tahu apa yang mereka hadapi. Apakah dugaan sampai ada yang terpaksa berbuat sedemikian.

“Saya percaya itu satu keputusan yang berat. Tapi saya nak komen lebih-lebih pun tak boleh. Kalau terjadi kepada diri sendiri bagaimana?

“Saya pun tak pasti perjalanan hidup saya nanti. Kita tak berada dalam kasut mereka. Jadi lebih elok kalau kita doakan yang baik-baik saja,” kongsi isteri kepada pelakon Yusuf Bahrin itu.

Sumber: Kosmo! Online (Hanisah Selamat) , Instagram Zizi Kirana

Jangan lupa untuk sertai kami di Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggal maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!