Connect with us

Uncategorized

[Terkini] ‘Tak Smpat Rasa BeIaianmu lbu..’lsteri Baru Bsalin 5 Hari Dijmput IIahi Bsama lbu Mertua. – Sumber Maklumat Media

Published

on

[Terkini] ‘Tak Smpat Rasa BeIaianmu lbu..’lsteri Baru Bsalin 5 Hari Dijmput IIahi Bsama lbu Mertua.

Kota Tinggi: Dua beran4k mavt dalam kemaIangan membabitkan dua kereta berhampiran Felcra Dusun Panti di sini, pagi tadi.

Mngsa yang maut dikenali sebagai Titah Abd Ghani, 58, dan anak perempuannya, Samsiah Abdullah, 21.

Suami kepada Samsiah, Mohd Fahmi Aizat Mokhtar, 24, yg memandu Proton Wira pula diIaporkan ced3ra.

Turut ced3ra, tiga lagi individu dalam Proton Saga yang terbabit kemaIangan itu dikenali sebagai Junaidah Muhmad, 48, Liqwan Shah Nasution Lindung Saputra, 26, dan Lizwan Sharel Nasution Abdullah, 18.

K0mander Operasi BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Tinggi, Ibrahim Wahid berkata, Pusat Gerakan Operasi (PGO) Negeri Johor menerima panggilan kecem4san pada jam 10.51 pagi.

“Setibanya Pasukan Keluaran Operasi (PKO) di tempat kejadian mendapati kemaIangan yang berlaku membabitkan Proton Saga dan Proton Wira.

“Terdapat empat m4ngsa keluar dari kenderaan sebelum ketibaan pihak bomba dan dua wanita terseplt dalam Proton Wira,” katanya.

Beliau berkata, PKO bertindak mengeluarkan mangsa yang terseplt menggunakan peralatan menyeIamat dan mngsa disahkan m3ninggaI dunia oleh pihak Kementerian Kesihatan (KKM) yang berada di lokasi.

Katanya, m4ngsa yang ced3ra dihantar ke Hspital Kota Tinggi (HKT) untuk mendapatkan r4watan manakala m4ngsa yang m3ninggaI dunia diserahkan kepada poIis untuk si4satan lanjut.

Operasi ditamatkan pada jam 12.15 tengah hari.

Difahamkan, Proton Wira dinaiki m4ngsa yang mavt dalam perjalanan menuju ke Hspital Sultan Ismail (HSI), Johor Bahru, sebelum terbabit dalam kemaIangan.

Lebih memiIukan mereka dalam perjalanan ke h0spital untuk mengambil ba.yi mereka yang baru ‘discharge’ setelah beberapa hari di masukkan ke dalam wad.

Sumber: kosmo / CaraMohon

Jangan lupa untuk sertai kami Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan info yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!