Connect with us

Uncategorized

Pemuda Ini Menolak Ganjaran Duniawi Sebaliknya Memilih Untuk Solat Dalam Hijr Ismail, Sungguh Beruntung Dirimu Wahai Hamba Allah S.W.T. – Sumber Maklumat Media

Published

on

Pemuda Ini Menolak Ganjaran Duniawi Sebaliknya Memilih Untuk Solat Dalam Hijr Ismail, Sungguh Beruntung Dirimu Wahai Hamba Allah S.W.T.

Kisah seorang pemuda menjadi tu1ar di laman Twtter apabila dipilih sebagai tukang cuci bulanan terbaik ketika melakukan kerja pembersihan di sekitar kawasan Kaabah.

Menerusi sebuah p0sting, Kaykhusraw berkongsi sekeping gambar pemuda berasal dari P4kistan itu yang diberi peluang untuk bersolat di Hijr-Ismail sebagai ganjaran pekerja terbaik.

Beliau berasal dari P4kistan. Di Kaabah, beliau dipilih sebagai pembersih yang paling rajin pada bulan itu. Mereka mahu memberi ganjaran kepadanya wang tetapi dia menolak. Sebaliknya, katanya, beliau mahu berdoa dalam Hijr-Ismail. Pintu ditutup, Hijr-Ismail ditugaskan kepadanya dan imej ini berlaku.

Pemuda Ini Menolak Ganjaran

Pemuda berkenaan berhasrat bagi memasuki Hijr Ismail berbanding memilih wang tunai sebagai ganjaran dan permintaannya itu ditunaikan oleh pihak pengurusan Masjidil Haram. Bukan itu sahaja, pintu di kawasan Hijr Ismail juga ditutup bagi membolehkan pemuda itu menunaikan ibadah dengan bersendirian.

Sumber: Karteldakwah

Jangan lupa untuk sertai kami di Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!