Connect with us

Uncategorized

‘Dunia Bukan Tempat Jadi Hmba Hiburan’ – Ustaz Ahmad Dusuki Kecewa Ramai Beratur Awal Untuk Konsert – Sumber Maklumat Media

Published

on

‘Dunia Bukan Tempat Jadi Hmba Hiburan’ – Ustaz Ahmad Dusuki Kecewa Ramai Beratur Awal Untuk Konsert

Pendakwah bebas Ustaz Ahmad Dusuki telah meluahkan rasa kecewa susulan lap0ran ada peminat yang sanggup beratur di luar Stadium Nasional Bukit Jalil bermula jam 5 pagi untuk konsert Billie Eilish.

‘Di sini tempat ujian’

Menerusi satu hantaran di halaman Fbk miliknya, Ustaz Ahmad Dusuk menegaskan bahawa dunia bukanlah tempat untuk manusia menghambakan diri kepada hiburan atau makhluk, bahkan sebenarnya tempat manusia diuji.

Bukan itu sahaja, pendakwah itu turut mempersoalkan sama ada ujian Cvdl9 yang melanda baru-baru ini tidak cukup untuk memberi pengajaran penting kepada kita semua.

Di sini dunia bukan tempat menghambakan diri kepada hiburan atau makh luk! Di sini tempat ujian yg Allah jadikan untuk mendapat ganjaran akhirat, belum cukup lagikah ujian cvd yg telah mema tikan sejumlah 6 juta nywa ini menjadi pengajaran penting kepada kita semua?

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata bersependapat dengan pendakwah berkenaan dan berharap agar golongan tertentu menerima teguran untuk menjauhkan diri daripada perkara yang melalaikan.

Sumber: Ustaz Ahmad Dusuki

Jangan ketinggalan untuk sertai kami di Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!