Connect with us

Uncategorized

PU Syed cadang berhimpun bantah kehadiran Blackpink di Kuala Lumpur – Sumber Maklumat Media

Published

on

PU Syed cadang berhimpun bantah kehadiran Blackpink di Kuala Lumpur

Tak semva konsert artis luar negara yg telah dan bakal berlangsung di Malaysia diterima r4mai. Ada di antara mereka menentang kehadiran artis-artis luar kerana m3rasakan ia satu perkara yang sia-sia.

Antaranya adalah pendakwah terkenal, PU Syed atau nama sebenarnya Syed Mohd Bakri Syed Ishak. Sebelvm ini, beliau telah menyelar k0nsert Billie Eilish dengan membantah k3hadirannya.

Cadang adakan himpunan bantah

Kali ini, beliau tvrut membantah kehadiran girlband dari Korea Selatan iaitu Blackpink.

Dalam perk0ngsiannya di Facebook, dia menyatakan hasrat akan melakvkan himpunan membantah kehadiran kumpulan t3rsebut ke Malaysia.

“Kerajaan W4jib Halang Kumpulan ini dari j3jak kaki mereka ke Bumi Malaysia atau kami akan usahakan utk buat himpvnan dlm membantah keh4diran mereka ini!!

Mac 2023 bvkan lama lagi…mula dari s3karang gerakan utk halang mereka ini!!” ujarnya.

Kalau bukan Islam nak berhibur boleh ke Korea Selatan

Tindakan tersebvt bertujuan untuk mengelakan akidah umat Islam terjaga dari sebarang anasir luar yg boleh melalaikan anak muda terutamanya masyarak4t Muslim.

Tambahnya, jika para peminat kvmpulan Blackpink mahu menonton konsert girlband berkenaan, mereka b0leh terbang ke Korea Selatan dan berhibvr disana.

Jika orang kaf*r di Malaysia ini yg “selok” sgt nak berhibur..silakan pergi ke Korea atau ke mana shj, tapi jangan di Malaysia!!

Difahamk4n, menerusi jadual tour yang telah ber3dar, berkemungkinan Blackpink akan singgah ke Malaysia sekitar Mac tahun hadapan.

Jika ia terjadi, ini mervpakan penampilan kedua kumpulan tersebut di Malaysia selepas mengadak4n konsert pertama di negara ini pada Februari 2019 di Shah Alam.

Sumber: Facebook PU Syed / CaraMohon

Jangan lupa untuk sertai kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!