Connect with us

Uncategorized

[Terkini] ‘Mama Tnggu Di Syurga..’ Cikgu Tasya Dijmput IIahi TinggaIkn 3 Anak Masih Kecil. – Sumber Maklumat Media

Published

on

[Terkini] ‘Mama Tnggu Di Syurga..’ Cikgu Tasya Dijmput IIahi TinggaIkn 3 Anak Masih Kecil.

Taiping : Seorang guru wanita mninggaI dunia dalam kem4Iangan di Taiping Perak Sabtu lalu, m4ngsa yang bertugas sebagai guru di sebuah sekolah di Pulau Pinang disahkan m3ninggaI dunia ketika sedang menerima r4watan di Hspital Taiping.

Dalam kejadian pada hari pertama tahun baru sabtu Ialu, m4ngsa Tasya Asyikin Che Mat Zin,40, yang lebih mesra dengan panggilan Cikgu Tasya yg merupakan seorang ibu tunggaI kepada tiga cahaya mata perempuan, arw4h seorang insan yang sangat baik dan amat disenangi rakan rakan sekerja dan rakan rakan Rlde.

Cikgu Sya amat meminati motosikal kuasa tinggi dan mempunyai sebuah motosikal kua sa Benelli TNT. Pada hari kejadian dia bersama rakan rakan ride berk0nvoi ke Perak , namun sampai di Taiping motosikal kuasa tinggi milik nya telah terlibat dalam k3maIangan dengan sebuah kereta yang melakukan puslngan U yaang menyebabkan dirinya ced3ra parah.

Pada hari yang sama Cikgu Sya disahkan m3ninggaI dunia ketika menerima r4watan di H0spital tersebut. Apa yang berlaku meng3jutkan insan insan yang mengenali arw4h.

Allahuakhbar, Mati itu pasti, Kita semua bakal jnazah, lnnalillahiwainnailaihirojiun, Jai masih terkjut dan sedikit s3bak bila Menerima perkhabaran duka seorang kenalan fb cikgu sya Kak Sya yang selalu berhubung dengan jai kalau ada apa apa masaIah.

Selalu supp0rt jai masa jai jual guIai daging ba tang pisang dan rmpeyek dulu. jai pun selalu beIi petai kalau dia jual,Di bawah ada wasap arw4h yang terakhlr sebelum arwh p3rgi meninggaIkan kita semua, ALLAH.

Arw4h pernah jugak mintak bantuan kereta dia r0sak tapi jai lmbat an gkat telefon sebelum arwh prgi, Arw4h smpat sambut hari Iahir saIah seorang anaknya dan Bawa anak-anaknya pergi jalan2.

Semoga anak-anak arwh cikgu sya tabah menghadapi ujian dan du gaan ini, Kita rakan2 fb arwh tak akan lihat lagi post2nya di fb, Kepada waris keluarga cikgu sya yang baca post ini saya halalkan ke semua hutang2 arw4h yang berhutang dengan saya semasa arwh hidup.

Seikhlas hati saya halalkan kesemua hutang2 arw4h. Semoga menjadi asbab kebaikan untuk kita semua, Semoga r0hnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman Amin.

J3nazah Cikgu Sya diuruskan di Hspital Taiping untuk dibawa pulang ke kampung halamannya di Bachok Kelantan dan dikebvmikan disana.

Semoga tiga anak perempuan arwh tabah atas kehiIangan ibu tersayang. moga r0hnya tenang di alam sana, Al fatihah.

Sumber: kak sya via https://dbongkar.com/

Jangan lupa untuk sertai kami di page https://sumbermaklumat.com/ agar tidak ketinggalan maklumat dan info yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!