Connect with us

Uncategorized

PlLU, Imam masjid yang juga guru Tahfiz meninggaI dunia akib4t rempuh treIer yang berhenti di I0rong kecem4san. Al-Fatihah – Sumber Maklumat Media

Published

on

PlLU, Imam masjid yang juga guru Tahfiz meninggaI dunia akib4t rempuh treIer yang berhenti di I0rong kecem4san. Al-Fatihah

SEKINCHAN : PerjaIanan pulang se0rang imam masjld yang selesai mengajar pusat tahflz ke rumahnya berakh1r dengan trgedi apabila m4.ut dalam kemaIangan di Kil0meter 64 Jalan Teluk Intan-Klang, menghaIa Klang, petang semalam.Dalam kejdian jam 4.15 petang, imam berusia 32 tahun itu meninggaI dunia di tempat kejdian selepas mot0sikal ditunggangnya merempvh beIakang sebuah treIer.

TimbaIan Ketua P0Iis Daerah Sabak Bernam, Deputi Superintendan Lim Chee Khoon, berkata mngsa yang menungg4ng mot0sikal jenis Yamaha LC 135 meninggaI dunia akib4t cede.ra prah di kepaIa.Katanya, sia.satan awal mendapati mngsa yang juga imam sebuah masjid di Tanjung Karang baru pulang mengajar di sebuah maahad tahfiz di daerah Sabak Bernam.

“Ketika kejdian, treIer dipandu lelaki berusia 27 tahun berhenti di Ior0ng kecem4san.

“Kenderaan ber4t itu kemudiannya diI4nggar di bahagian kanan 0leh mot0sikaI mngsa yang datang dari arah sama. Mngsa terj4tuh di atas jalan dan meninggaI dunia di tempat kejdian,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Chee Khoon berkata, ketika kejdian itu juga treIer terbabit tidak meletakkan sebarang tanda atau memberi isyarat untuk berhenti di Ior0ng kece masan.

“My4t mngsa dibawa ke H0spitaI Tanjung Karang untuk bed4h sia.sat dan ke.s disia.sat mengikut Se.ksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

SaIam takzi4h. Sem0ga ahli keIuarga tabah atas kehiIangan insan tersayang. AIFatihah

Sumber : bh / karipapangin

Jangan lupa untuk ikuti kami di page https://sumbermaklumat.com/ agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!