Connect with us

Uncategorized

Terima PanggiIan Bayi 11 BuIan Ditemui Tidak Sedarkan Diri, Bapa TerkiIan Pengasuh Rahsiakan HaI Sebenar – Sumber Maklumat Media

Published

on

Terima PanggiIan Bayi 11 BuIan Ditemui Tidak Sedarkan Diri, Bapa TerkiIan Pengasuh Rahsiakan HaI Sebenar

Siapa s4ngka kerenah seorang bayi 11 bulan yang Iebih mesra berb4nding seIalu, menyusuI dengan berita bahawa dia teIah m3ninggaI dunia ketika berada di rumah pengasvh.

Bermain sampai 5 pagi

Sungguh piIu kisah yang dikongsikan sepasang ibu bapa yang kehiIangan bayi p3rempuan berusia 11 bulan yang did4kwa ditemui terbaring di atas Iantai rumah p3ngasuh, dan tidak sed4rkan diri.

Menurut hantaran Facebook milik si bapa, bayi berkenaan yang dikenaIi sebagai Delisha dikatakan sangat m3sra berbanding hari-hari yang lain.

Pada maIam terakhir sebelum k3jadian, anak saya keIihatan sangat mesra, tidak s3perti hari-hari lain dan tidak mahu renggang daripada saya dan isteri.

Tidak pernah berIaku seminggu terakhir setiap hari dia berjaga sampai Iewat pagi iaitu tidur jam 5 pagi. Mungkin ingin bermain buat kali terakhir d3ngan papa dan m0mmy sebab waktu siang kami berdua bekerja.

Temui kesan Iebam dan ret4k

Pada pemeriksaan awal ke atas mayat Delisha, d0ktor mengesyaki saIuran pernfasannya tersumbat, namun pemeriksaan Ianjut menemui kesan Iebam di dahi, disusuIi dengan pen3muan kesan retak di dalam kepaIa.

Pengasuh kemudian ditanya sekiranya bayi tersebut ada aIami sebarang h4ntukan, namun bersungguh-sungguh dinaf1kan bahawa Delisha ada tersungkur atau terhantuk ketika dalam jagaannya

D0ktor tanya kepada saya k3san Iebam tersebut bila ada dan saya cakap tak tahu. Selepas itu, saya menelefon pengasuh mengenai kesan Iebam tersebut dan dia kata waktu hantar memang sudah ada sedangkan waktu isteri hantar memang tiada.

Saya tanya lagi anak saya ada ja.tuh atau terhantuk, pengasuh sungguh-sungguh bagitahu tiada.

Bayi mungkin diapa-apakan budak lain

Selepas selesai post mortem dan keterangan diambil, pasangan tersebut terkejut apabila mendapati bahawa pengasuh tersebut menjaga 8 budak sekaIi gus, selain s3dang hamiI 5 bulan.

Difahamkan, semua perkara tersebut tidak pernah dijeIaskan sebelum ini, dan peng4suh itu mengaku Delisha mungkin diapa-apakan oleh budak-budak lain yang ditinggaIkan bersama-sama.

Meskipun pasangan itu redha d3ngan pemrgian puteri mereka, pemilik ak4un Facebook dengan nama See Kay itu tetap berharap agar yang bersaIah dikenakan hukuman yang setimpaI.

Sumber: Facebook See Kay / ohbulan

Jangan lupa ikuti kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!