Connect with us

Uncategorized

Seorang Guru Matematik Mendenda Anak Muridnya Sehingga Ma’ut Hanya Kerana Gagal Menyelesaikan Dua Soalan Matematik – Sumber Maklumat Media

Published

on

Seorang Guru Matematik Mendenda Anak Muridnya Sehingga Ma’ut Hanya Kerana Gagal Menyelesaikan Dua Soalan Matematik

Masa sek0lah dulu mesti ada beberapa subjek yang kita tak suka nak belajar. Mungkin sesetengah murid takut dengan guru subjek sebab suka denda orang, sesetengah lagi mungkin kerana subjek yang diajar tersebut sukar untuk difahami.

Bercakap soal denda, baru-baru ini di Sichuan, China tvlar dengan tindakan seorang guru Matematik yang mendenda anak muridnya sehingga maut hanya k3rana gagal menyelesaikan dua soalan Matematik!

Sebelum kejadian tragis itu berlaku, mangsa yang dikenali sebagai Ning Ning, 10 tahun sempat membeli bunga untuk diberikan kepada guru Matematiknya itu pada Hari Guru yang disambut setiap 10 September di China.

Namun, hanya kerana tidak dapat menjawab dua soalan, guru Matematiknya b3rang lalu bertindak untuk mendenda Ning Ning dengan menyuruh murid perempuan tersebut berdiri di atas podium, menarik telinganya, memvkul kepalanya serta menampar tangannya!

Jelas Qian Qian, saudara kembar Ning Ning yang juga belajar di kelas yang sama, adik kembarnya itu sudah tidak mampu mengangkat kepala dan bad4nnya lagi setelah didenda dengan teruk.

 

Rakan sekelas yang melihat kejadian tersebut bergeg4s membantu Ning Ning b3rehat di kerusinya.

Menurut Sumber Oriental Daily, guru Matematik Ning Ning telah membvat sebuah panggilan telefon untuk menghubungi nenek kepada dua beradik itu, Yang Juqing pada pukul 11 pagi.

Panggilan telefon t3rsebut dibuat bertujuan untuk menyuruh Yang Juqing membawa Ning Ning pulang ke rumah untuk berehat. Namun sebaik sahaja Yang Juqing tiba di sekolah, dia menemui cucunya sudah terdiam dan tak m4mpu membuka matanya lagi.

Ning Ning selepas itu dikejarkan ke hospital untuk diselamatkan namun usaha neneknya menemui jalan gagal kerana sebaik sahaja mereka tiba di hospital, Ning Ning tidak berjaya diselamatkan.

Walaupun sudah menjalani beberapa prosedur yang ditetapkan oleh pihak hospital, namun nyawanya masih tidak dapat diselamatkan oleh kerana hukuman fizikal yang teruk dikenakan pada dirinya.

Menurut neneknya lagi, Ning Ning pernah mengadu yang dirinya takut untuk masuk ke kelas Matematik kerana guru Matematiknya itu suka mendenda murid-muridnya.

Selepas kejadian ini terjadi, dilaporkan bahawa pihak media telah menghubungi guru besar sekolah tersebut iaitu Yan Liang untuk megulas isu tersebut dengan lebih lanjut namun dia gagal dihubungi setelah mengetahui dirinya bakal ditemu ramah oleh wartawan.

Sumber : majalahilmu

Jangan lupa untuk sertai kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!