Connect with us

Uncategorized

’Adik, T0Iong Mak..’Ibu Smpat Minta ToI0ng Anak Sblm MninggaI Terkjut Pkok Timpa Rumah. Al-fatihah – Sumber Maklumat Media

Published

on

’Adik, T0Iong Mak..’Ibu Smpat Minta ToI0ng Anak Sblm MninggaI Terkjut Pkok Timpa Rumah. Al-fatihah

“Adik, toI0ng mak”

Demikian kata-kata terakh1r se0rang wanita wrga emas, Hatun Osman, 66, yang semp4t meminta tol0ng anaknya, Muhammad Fitri Rosli, 29, selepas sebahagian bumbung rumah mereka di Kampung Beho0r Temak di sini dihemp4p pok0k kelapa, awal pagi ini.

Dalam kejdian kira-kira jam 4 pagi itu, Hatun yang menghid4p knser pangkaI rahlm tahap empat disahkan mninggaI dunia di tempat kejdian dipercayai akib4t ses4k nfas kerana terkej.ut dengan lnsiden tersebut.Semasa kejdian, mngsa sedang tidur di katil yang terletak di ruang tamu manakala suaminya, Rosli Mat Akhir, 66, pula tidur di s0fa bersebelahan.

Menurut Muhammad Fitri, ketika kejdian dia sedang bercakap di telef0n di ruang dapur rumah.

“Pada mulanya saya terdengar bunyi seperti ada 0rang baIing ba.tu di bumbung sebelum tiba-tiba sebahagian bumbung rntuh akib4t dihem.p4p pok0k kelapa yang tu.mbang.

“Pok0k itu tu.mbang di kawasan tempat mak tidur menyebabkan saya terus berlari mahu menyeIamatkan mak. Pada masa itu saya hanya dengar mak meminta tol0ng,” katanya ketika ditemui di rumahnya di sini hari ini.

Katanya, tidak Iama kemudian, dia sudah tidak lagi mendengar suara ibunya sebelum didapati tldak sedarkan diri seterusnya disahkan telah mninggaI dunia 0leh petugas hspital.

“Kami bersyukur kerana ayah selamat kerana dia tidur di s0fa dan hanya cede.ra ringan pada kening,” ujarnya.

Menurut Muhammad Fitri, dia tidak menges4n sebarang perubahan pada tingkah laku ibunya selain memintanya makan bersama pada malam sebelum kejdian.

Sementara itu, R0sli berkata, isterinya menghid4p knser sejak lebih setahun lalu dan hanya b0leh berjalan dengan menggunakan t0ngkat.

“Walau bagaimanapun, dalam masa seminggu ini dia nampak macam sihat sedikit daripada biasa. Tak sngka pula dia akan pergi.

“Semasa kejdian berlaku, tidak ada angin atau rlbut, mungkin sudah tiba masa dia pergi dan kami sekeluarga reda dengan ketentuan ini,” ujarnya.

Al fatihah

Sumber: KOSMO! ONLINE / dbongkar

Jangan lupa untuk sertai kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!