Connect with us

Uncategorized

Uncle kentang pesan bangun awal solat subuh dan cari rezeki ubah n4sib hidup. ” Kalau kita ” Tu4ng ” Solat , Kita “… – Sumber Maklumat Media

Published

on

Uncle kentang pesan bangun awal solat subuh dan cari rezeki ubah n4sib hidup. ” Kalau kita ” Tu4ng ” Solat , Kita “…

“Kalau Kita “Tu4ng” Solat, Kita…”, Uncle Kentang Pesan Bangun Awal Solat Subuh & Cari Rezeki Ubah N4sib Hidup

Rata-rata para ilmuan juga pernah mengingatkan, sesiapa yang mulakan harinya dengan bangun di awal pagi, tubuhnya akan ber4sa lebih segar untuk menjal4ni rutin pada hari tersebut.

Sebagai um4t Islam, permulaan bagi rutin harian kita adalah perkara wajib yang telah ditetapkan oleh Allah SWT iaitu solat fardhu Subuh. Malah keb4nyakan,pakar m0tivasi dan agamawan juga pernah berpesan, k3san daripada bangun awal pagi untuk solat Subuh ini sangat besar pada gaya hidup sese0rang.

Sehubungan itu, figura hero jalanan yang disegani ramai, Kuan Chee Heng atau dikenali sebagai Uncle Kentang turut berp3ndapat tentang perkara yang sama.

Beliau pada pagi ini berkongsi, tanda-tanda sese0rang itu benar-benar mahu berusaha keluar dari kehidupan yang suk4r adalah dengan bangun awal pagi untuk solat Subuh.

Seiring dengan usahanya yang banyak membantu orang sus4h, pendapat yang diungkapkannya ini sedikit sebanyak sebagai satu suntikan m0ral kepada mereka juga.

“Solat Subuh/sembahyang pagi sangat penting kerana ia membuka minda dan keyakinan diri sepanjang hari. Ingat, kalau minta b4ntuan tapi mampu tidur sehingga lapan atau 10 pagi, itu bukan orang sus4h. Orang sus4h biasa bangun awal cari rezeki.

“BN! sarapan pun jam tujuh pagi. Mereka bukan orang sus4h, tapi ‘business people’,” katanya dalam satu hantaran di Fb pagi ini.

Sehubungan itu, Uncle Kentang juga turut menasih4tkan bahawa kita pasti akan rasa ada yang ‘tidak kena’ jika tidak melaksanakan perint4h wajib itu.

“Jadi nak keluar daripada sus4h, mesti berusaha. Bangun awal. Solat. Kerana solat itu dapat memberi keyakinan pada diri sendiri sepanjang hari. “Kalau ‘tu4ng’ solat, kita akan rasa kita kurang satu.

Dan ia akan menggug4t keyakinan diri. Ini bangun Subuh untuk solat pun mal4s apa lagi usaha lain. Betul tak? Saya ‘sound direct’. Jangan mar4h kalau terkena,” teg4snya.

Sumber:siakapkeli VS Majalah Harian com

Jangan lupa untuk sertai kami di page Sumber Maklumat Media agar tidak ketinggalan maklumat yang terkini.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!