Connect with us

Kanak-Kanak Perempuan Mavt Nah4s B0nceng Motosikal Bersama Bapa

Kanak-Kanak Perempuan Mavt Nah4s B0nceng Motosikal Bersama Bapa

Seorang kanak-kanak perempuan yang membonceng motosikal bapanya meninggaI dunia selepas diIanggar sebuah kereta berhampiran Bulatan Batu Pahat di sini.

Dalam kejadian pada jam 11.51 pagi, mngsa, Nur Syafiah Munirah Zulnawarin, 7, ceder4 p4rah manakala bapanya, Zulnawarin Sarman, 49, yang menunggang motosikal turut ceder4.

Ketua PoIis Daerah Kluang, Asisten Komisioner Low Hang Seng berkata, Nur Syafiah kemudian dihantar ke Hospital Enche’ Besar Hajjah Kalsom (HEBHK) di sini namun meninggaI dunia ketika menerima rwatan pada jam 1.45 petang.

“Bapanya pula masih berada di zon kuning Unit Kecem4san HEBHK. KemaIangan berlaku apabila kereta tersebut dipercayai dari arah bulatan dan menghala ke Jalan Besar manakala motosikal itu dari arah Jalan Besar menuju ke Jalan Tasik.

“Kereta itu dipercayai telah meIanggar bahagian kanan motosikal dan mengakibatkan penunggang dan pemboncengnya terjatuh,” katanya dalam satu kenyataan di sini.

Katanya, punca sebenar kemaIangan masih dalam siasatan dan kenderaan yang terlibat ditahan untuk pemeriksaan lanjut serta kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sementara itu, anak sulung Zulnawarin, Muhammad Nur Aiman, 19, berkata, adiknya merupakan anak bongsu daripada lima beradik.

Katanya, ayahnya yang masih dirawat di hospital telah mengetahui mengenai anak bongsunya itu meninggaI dunia dan dijangka akan dikebumikan di Tanah Perkvburan Islam Haji Manan di sini setelah bedah siasat dilakukan.

“Ayah sudah sedar dan mengalami kecederaan patah di kedua-dua kakinya,” katanya.

Sumber: sinar harian via https://mysumbermaya.com/

Perhatian! Netizen kini tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ini adalah pandangan peribadi pemegang akaun dan tidak sepatutnya mencerminkan pendirian lembaga editorial kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan adalah tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!